No menu items!
Среда, 17 апреля, 2024
ГлавнаяДомашняя энциклопедияЧурчхела та горіхове молочко від В'ячеслава Францішко

Чурчхела та горіхове молочко від В’ячеслава Францішко

Як кажуть американці: «Шоколад + фундук = шлюб, укладений на небесах». Хочу поділитись з читачами «Одеського дачника» рецептом чудового грузинського смаколика — чурчхела, яку з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. На одну порцію нам потрібно: 400-500 г лущених горіхів (можна грецьких), 1 л виноградного соку (у кого немає винограду, підійде звичайне вишневе або суничне […]

Як кажуть американці: «Шоколад + фундук = шлюб, укладений на небесах». Хочу поділитись з читачами «Одеського дачника» рецептом чудового грузинського смаколика — чурчхела, яку з легкістю можна приготувати в домашніх умовах.

На одну порцію нам потрібно: 400-500 г лущених горіхів (можна грецьких), 1 л виноградного соку (у кого немає винограду, підійде звичайне вишневе або суничне варення), 200 г борошна або крохмалю (пшеничного, кукурудзяного), цукор за смаком, міцна нитка та голка.

Беремо горіхи, головне, щоб вони не були пересушені, нанизуємо на міцну нитку довжиною 20 см. На кінці прикріплюємо канцелярську скріпку, щоб було зручніше розвішувати солодощі для сушіння. Найпростіше нанизується волоський горіх, а ось від фундука пальці болять. Щоб цього уникнути, зразу підготуйте тонке, гостре шило. З ним впораєтеся набагато швидше.

Вариво готується так: беремо 1 л соку, всипаємо один стакан борошна або крохмалю. Добре розмішуємо борошно в рідині і потім зливаємо в каструльку, проціджуючи через ситечко. Варимо, постійно помішуючи, до кипіння, поступово наша суміш буде змінювати свій колір з борошнистого до більш яскравого, прозорішого. В процесі перевіряємо на цукор, додаємо його по необхідності. Ну і, нарешті, обмакуємо наші заготовлені нитки з горіхами в місиво, рази два-три для більш густої оболонки, після чого розвішуємо для сушіння на вулиці, в захищеному місці. Через пару днів, коли заливка на горіхах підсохне, можна повторити обмакування. Так можна робити кілька разів, поки фруктова оболонка не стане досить об'ємною. Після підсихання викладаємо на зберігання в сухе місце, правда, до цього справа майже не доходить. Чурчхела поїдається миттєво.

Ще один простий рецепт, так званого, горіхового молока: 30-40 г горіхів подрібнюються в блендері до однорідної густої маси та заливаються теплою кип’яченою водою (200 г). Вживати вранці за півгодини до прийому їжі. Можна додати чайну ложку меду. Цей напій покращить ваше самопочуття та зміцнить імунітет.

В’ячеслав Францішко, садовод-експериментатор. м. Камянець-Подільський Хмельницької області

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине