No menu items!
Вторник, 19 марта, 2024
ГлавнаяПенсионное делоБути чи не бути осучасненню пенсій?

Бути чи не бути осучасненню пенсій?

За останні декілька днів на «гарячі лінії» управлінь Пенсійного фонду звернулась велика кількість пенсіонерів, стурбованих питанням очікуваного перерахунку пенсії з 1 жовтня. Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний прокоментував дану ситуацію для Урядового порталу. За його словами, доленосний Закон про пенсійну реформу очікує не тільки 9 мільйонів пенсіонерів, а й вся система Пенсійного фонду. […]

За останні декілька днів на «гарячі лінії» управлінь Пенсійного фонду звернулась велика кількість пенсіонерів, стурбованих питанням очікуваного перерахунку пенсії з 1 жовтня.

Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний прокоментував дану ситуацію для Урядового порталу.

За його словами, доленосний Закон про пенсійну реформу очікує не тільки 9 мільйонів пенсіонерів, а й вся система Пенсійного фонду. Адже була проведена кропітка підготовча робота, для здійснення перерахунку саме з 1 жовтня. Опрацьовувалось програмне забезпечення, проводились попередні перерахунки, перевірки.

Олексій Зарудний запевнив, що Закон про пенсійну реформу обов’язково буде прийнято в жовтні. Голова Уряду поставив перед Пенсійним фондом України  чітку задачу, у разі прийняття Закону третього жовтня, провести осучаснення пенсій саме у цьому місяці. Для фахівців, хто знається на питаннях здійснення масових перерахунків, зрозуміло, що це дуже не просте завдання. Але йдеться про збільшення пенсій для 9 мільйонів людей, для яких ці виплати чи не єдиний засіб існування.

Проте якщо вирішення питання, тобто прийняття законопроекту, знов затягнеться у часі, то Пенсійний фонд, навіть за величезного бажання і докладання надлюдських зусиль, не зможе перерахувати жовтневі пенсії.

Тому прийняття цього Закону повинно відбутись під грифом «Понад терміново».

Олексій Зарудний зазначає, що до осучаснення пенсій Пенсійний фонд України фінансово готовий. З його слів, на сьогодні надходження до Пенсійного фонду України збільшились понадпланово більш ніж на 14 млрд. Дані кошти акумулювали і як результат, — готові зробити людям перерахунок.

Голова правління Пенсійного фонду України сподівається , що депутатський корпус збереться, консолідується і врешті прийме це доленосне рішення, аби запустити у дію механізм осучаснення пенсій. А Пенсійний фонд України, як сказав прем’єр-міністр, в свою чергу, будемо працювати 24 години на добу!

Головний спеціаліст з організаційно-інформаційної роботи,                             Михайлевська Валентина

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине