No menu items!
Вторник, 19 марта, 2024
ГлавнаяЗдоровьеПневмомасаж барабанної перетинки

Пневмомасаж барабанної перетинки

Комплексне лікування органів слуху людини передбачає застосування медикаментозних препаратів та інші процедури. Одним з таких лікувальних методів вважається пневмомасаж. Даний вид масажу підходить і для інших частин тіла, а головною його особливістю вважається вплив на органи чи ділянки тіла за допомогою повітряних потоків низького або високого тиску. Вважається дуже корисним терапевтичним методом, тому що перепади […]

Комплексне лікування органів слуху людини передбачає застосування медикаментозних препаратів та інші процедури. Одним з таких лікувальних методів вважається пневмомасаж. Даний вид масажу підходить і для інших частин тіла, а головною його особливістю вважається вплив на органи чи ділянки тіла за допомогою повітряних потоків низького або високого тиску. Вважається дуже корисним терапевтичним методом, тому що перепади тиску здатні поліпшити циркуляцію крові в органах слуху, нормалізують обмін речовин у тканинах та забезпечують загальнозміцнювальну дію. За допомогою пневмомасажу знімають запалення й усувають негативні наслідки даного процесу.

Існують наступні види пневмомасажу:

  • компресійні процедури – сприяють нормалізації кровообігу, покращують стан судин;
  • дозвуковий масаж з використанням вакууму – нормалізує тиск та усуває запальні утворення на верхніх частинах тканин;
  • масаж з додатковими механічними чи електричними діями – повертає рухливість барабанної перетинки, а також відновлює її основні функції.

  

Як пневмомасаж впливає на органи слуху

Медики в першу чергу призначають курс лікування, щоб повернути перетинці рухливість. Апарат створює повітряні коливання, в результаті яких починає рухатися перетинка. Крім цього в рух приходить і м’яз, що відповідає за внутрішньовушний тиск і за зрощення слухової труби. Навіть кілька сеансів такої терапії нормалізують здоров’я середнього вуха та мінімізують ризик розвитку застою. Масаж запобігає закостенінню кісточок, бо якщо вони втрачають чутливість до звуків, то й людина починає чути гірше.

  

Вушний пневмомасаж – показання та протипоказання

Дана лікувальна маніпуляція може бути призначена у вигляді профілактики, однак для цього у пацієнта повинні бути діагностовані такі хвороби:

  • отит, в тому числі й гостра форма;
  • приглухуватість;
  • хронічні хвороби слухового органу;
  • спайки в середньому вусі;
  • запальні процеси в барабанних перетинках;
  • масаж також може бути призначений для післяопераційного відновлення.

Пневмомасаж має і свої протипоказання. Від лікування варто відмовитися, якщо у вушній порожнині спостерігається нагноєння. Також не рекомендується проведення, якщо була виявлена баротравма, утворена в результаті високого або низького тиску на перетинку. Недуга може розвинутися після подорожі на літаку чи довгого перебування під водою.

  

Як виглядає процедура пневмомасажу

Для масування може бути використаний особливий прилад, що працює від мережі, однак масаж може також виконуватися вручну медиком-отоларингологом. Для пневмомасажу можуть бути використані механічні прилади. Доктор натискає на ручку масажуючої помпи, в результаті чого повітря проникає у вушну порожнину і приводить в рух барабанну перетинку. До сучасних винаходів, які використовуються для масажу, можна віднести компресор АПМУ. Працює пристрій від мережі, від нього виходять спеціальні трубки з круглими наконечниками на кінці. Вони фіксуються у вухах пацієнта і таким чином масажують відразу обидва вуха. Під час процедури пацієнт не відчуває дискомфорту та болю, і за процесом не обов’язково повинен спостерігати фахівець. Компресор обладнаний таймером, а на один масаж йде близько 10 хвилин. В центрі слуху «Беттертон» використовуються тільки найсучасніші апарати, тому тут ви отримаєте найефективніше та безболісне лікування.

  

Як виконати пневмомасаж в домашніх умовах?

Курс лікування можна проводити вдома, проте спочатку необхідно отримати консультацію у лікаря. Інструкція домашнього масажу виглядає наступним чином:

  • спершу необхідно прочистити вушний канал;
  • долоні прикладаються до вух так, щоб не проникало повітря;
  • шляхом натискання на вушні раковини викликається зміна повітряного тиску;
  • між кожним натисканням рекомендується дотримуватися проміжку в 2-3 секунди;
  • всього необхідно виконати близько 10 натискань.
  • в профілактичних цілях дію виконують один раз, а в оздоровчих не більше трьох.

У клініці «Беттертон» ви можете отримати консультацію від професійного лікаря-ЛОРа, а також записатися на будь-яку послугу з широкого спектра. З нами можна зв’язатися за телефоном (044) 222-88-07, (066) 447-27-47, (096) 634-48-48 або заповнити спеціальний бланк на сайті в режимі онлайн.

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине