No menu items!
Суббота, 20 апреля, 2024
ГлавнаяДачаДля присадибників: Коли сіяти цукрову кукурудзу, щоб заробити 10 тис. на...

Для присадибників: Коли сіяти цукрову кукурудзу, щоб заробити 10 тис. на сотці?

Українська селекційна компанія «Мнагор» завжди в пошуках нових, високопродуктивних гібридів цукрової кукурудзи. Ми вислухали проблеми фермерів, які хочуть вирощувати гібриди інтенсивного типу і мати якісну продукцію. Як з'ясувалось, в Україні парадоксальна ситуація — вартість насіння висока, бо імпортне ввозиться за валюту, а ціна на готову продукцію низька, бо зараз люди не мають грошей, ледве кінці […]

Українська селекційна компанія «Мнагор» завжди в пошуках нових, високопродуктивних гібридів цукрової кукурудзи. Ми вислухали проблеми фермерів, які хочуть вирощувати гібриди інтенсивного типу і мати якісну продукцію. Як з'ясувалось, в Україні парадоксальна ситуація — вартість насіння висока, бо імпортне ввозиться за валюту, а ціна на готову продукцію низька, бо зараз люди не мають грошей, ледве кінці з кінцями зводять. Тому немає високоякісного, продуктивного гібриду за доступною ціною. Понад чотири роки інтенсивного пошуку ліній та спільної роботи українських та зарубіжних селекціонерів було направлено на створення гібриду цукрової кукурудзи — Багратіон F-1. Після проведення днів поля, науково-практичних семінарів, консультаційної роботи агрономів з'явилося багато бажаючих вирощувати даний гібрид. Адже дослідами було встановлено ще одну його сильну сторону — підходить для пізнього посіву, щоб качани були на осінній, вересень-жовтень, сезон — коли вартість качанів знову висока. Адже відомо, що не всі гібриди можна висівати у пізні строки, особливо не стійкі ранні гібриди, оскільки день на кінець літа зменшується, це сильно впливає на форму та довжину качанів. Багратіон не має такої залежності, адже має гірське походження, а тому фермери-практики новий гібрид взяли за основу в технології “Ідеальний конвеєр”, суть якої полягає у подвоєнні, синергії підбору сортів за періодом вегетації та підсиленні поетапним висівом в різні строки, аж до середини червня. Дана технологія дозволяє максимально довго продовжити період реалізації та споживання цукрової кукурудзи.

Оскільки такої кукурудзи, як Багратіон, найбільше потребує професійний свіжий ринок, досвідчені фермери у структурі свого посіву висівають його 60-70%.

Багратіон F-1 має такі переваги:

  • найкращий серед гібридів для конвеєрного виробництва (середньоранній гібрид 74-78 днів, ФАО 240 — 260). Підходить для оптимального і пізнього посіву;
  • відмінна урожайність (коефіцієнт формування качанів 1,5, тобто 50-60 тис. качанів з 1 га);
  • великий, конусовидний качан, дуже налитий зерном понад 20 сантиметрів, насиченого, яскраво-жовтого кольору;
  • чудовий солодкий смак, вміст цукру 12-15%, що робить його найсолодшим за Se-типом, а головне — не втрачає цієї цукристості протягом 7-10 днів, якщо буде встановлено клімат-контроль 0-5 °C.
  • посухостійкість, що забезпечується генетичним походженням рослини (батьківські компоненти з гірських районів Мексики), має потужну кореневу систему.

Багратион кукуруза«Мнагор», на відміну від закордонних фірм, знає проблеми українського фермера і його платоспроможність у сьогоднішній, фінансово скрутний для України час. Тому ми сформували справедливу ціну для українського ринку (затрати на насіння Багратіон (55-65 тис. рослин/га) становить 6,5 тис. грн./га, тоді як, коли закордонне, аналогічне за якісними характеристиками, коштує в два, або ж і в три рази дорожче 12-20 тис. грн./га, і це плата за розрекламовану назву закордонного насіння.

— “Кращою альтернативою закордонного насіння є Багратіон” — ця фраза прозвучала далеко не з одних вуст професіоналів у кукурудзяній справі, а саме фермерів, науковців та реалізаторів насіння, які відвідали у серпні 2015 року День поля у Вінницькій області. Усіх було запрошено на ділянки гібридизації, коли гібриди перебували в молочно-восковій стиглості. Результати в полі тільки підтвердили здобутки наших селекціонерів, оскільки попри спекотне, практично без дощів літо, Багратіон проявив себе просто відмінно, про що говорить качан понад 20 см, гарно налитий зерном. “Цей гібрид є посухостійким, стійким проти хвороб і чудово підходить не лише для Лісостепу, а й для Степової зони, оскільки з кінця травня не випало жодного дощу” — ось такий висновок зробив селекціонер Мирослав Парій.

Компанія «Мнагор» відкрита для співпраці і готова допомагати як фермерам-початківцям, так і професіоналам. Час прийняти рішення вирощувати цукрову кукурудзу, час заробляти гроші навіть якщо у вас мало землі. Арифметика проста: на початку літа ціна за 1 качан — 5-6 грн., в середині — 2-3 грн., і на осінь знову — 5-6 грн., а з 1 га приблизно 40-50 тис. повноцінних качанів. Посів у середні, тобто оптимальні строки вже на носі, оскільки висівати Багратіон рекомендуємо в кінці квітня — на початку травня, а хто хоче заробити більше, радимо 35—45% від загальної площі сіяти у пізні строки, тобто в кінці травня-початок червня.

Співпрацюючи з нами, ви отримуєте не лише гарантовано якісне насіння, але й супровід агрономів.

У цьому сезоні новинка Багратіон вже на поличках магазинів. Запитуйте у насіннєвих магазинах, замовляйте в інтернет-магазинах.

Хто замовить насіння на сайті www.mnagor.com до 20 травня, отримає технологію “Ідеальний конвеєр” та технологічну карту у подарунок.

Для оптових закупівель — Ваш персональний менеджер Оксана Граб, тел.: (067) 236-17-16.

Яскравого літа і настрою з кукурудзою від “Мнагор”!

На правах реклами

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине