Самое популярное

Біла кукурудза ніжніша за жовту

18 марта 2016 12:01 | №200 0 496 0

Цукрова кукурудза — один з найулюбленіших овочів. Вона смачна — як сама по собі, і як інгредієнт у складі різних страв.

Виростити цукрову кукурудзу не так складно. Головне — має бути якісний посівний материал.

- Гібрид білої цукрової кукурудзи Андріївський F1став популярним на українському ринку. Якщо біля назви гібриду вказано "F1" - це ознака насіння першого покоління, - розповідає директор вінницької компанії "Мнагор" Михайло Нагорняк. - Люди часто питають чи можна висівати насіння наступного року із зібраного врожаю кукурудзи. Можна, але врожай покоління F2 буде менший та гірший на смак. Зерна менш стійкі до хвороб, бо не протравлені та не калібровані.

Кожну партію насіння "Мнагор" суворо контролюють. Видають сертифікат якості. Гібриди відрізняються від сортів тим, що швидко ростуть, мають більші початки та смачніші.

- Андріївський F1 вважають унікальним сортом, який має білосніжні соковиті початки. За біологічними і генетичними показниками біла кукурудза дуже схожа на жовту, але зерна ніжніші, легші для шлунку, ніж у жовтої. Саме тому підходить для дієтичного харчування. Її можна вживати дітям від двох років.
Білу кукурудзу їдять не лише вареною. Її запікають у мікрохвильовій печі до 10 хв. або смажать на грилі 12 хв.

- Цукрова кукурудза вариться лише вісім хвилин. Якщо більше, втрачає корисні властивості – фруктоза перетворюється на крохмаль. У воду можна додати трохи цукру, але не використовувати сіль. Через неї зернята стануть жорсткими. Кукурудзу можна консервувати та заморожувати. 

На правах реклами

Добавить комментарий

Добавить комментарий

Соблюдайте правила комментирования. При несоблюдении, Вы можете быть забанены.

Если Вам надоело каждый раз вводить капчу – потратьте один раз две минуты и станьте полноправным участником соцсети "На пенсии", а главное комментируйте, без всякой капчи, сколько хотите.

Загрузка