No menu items!
Пятница, 29 марта, 2024
ГлавнаяДачаНаші селекціонери вивели овочеву кукурудзу

Наші селекціонери вивели овочеву кукурудзу

Овочева кукурудза порівняно нова культура. Вперше з'явилася в кінці XVIII – на початку XIX століття в США. Протягом перших 100 років у світі було всього 12 сортів. Овочева кукурудза на відмінну під інших підвидів, має унікальний склад легкозасвоюваних вуглеводів: фруктоза, цукроза, глюкоза, мальтоза, рафіноза, глюкофруктоза. Овочева кукурудза є дієтичним продуктом – присутня у більшості дієтах, […]

Овочева кукурудза порівняно нова культура. Вперше з'явилася в кінці XVIII – на початку XIX століття в США. Протягом перших 100 років у світі було всього 12 сортів. Овочева кукурудза на відмінну під інших підвидів, має унікальний склад легкозасвоюваних вуглеводів: фруктоза, цукроза, глюкоза, мальтоза, рафіноза, глюкофруктоза. Овочева кукурудза є дієтичним продуктом – присутня у більшості дієтах, вважається лікарською рослиною придатною для щоденного вживання. Містить до 20% легкозасвоюваних цукрів, 12-15% крохмалю, близько 3% протеїну, 1% жирів, а також вітаміни С, b1, B2, PP, мінеральні солі Ca, K, Mg, Fe, Na, P, Cl, S та інші елементи. Все це робить її цінним харчовим і лікарським продуктом, за поживністю переважаючи зелений горошок, квасолю та інші овочі.

Не всі знають, що в банки консервують тільки овочеву кукурудзу.

Не зважаючи на те, що в 2015 році в Реєстрі сортів, дозволених для поширення в Україні є 67 сортів овочевої кукурудзи, фермери й досі в пошуках оптимального гібриду, який відповідав би сучасним критеріям агровиробництва: був стійкий до нестачі вологи, стійкий до хвороб і в той же час мав високу цукристість, гарний товарний вигляд.

Саме тому так гостро стоїть проблема оптимального гібриду овочевої (цукрової) кукурудзи. Абсолютно новий гібрид овочевої (цукрової) кукурудзи Багратіон F1. Новинка цього сезону: спільний україно-мексиканський гібрид Багратіон буде також цікавий для переробників: ТМ “Бондюель”, “Чумак”, “Торчин”, “Веселий фермер”, “Верес”. Але головні переваги гібриду зможуть відкрити дрібні фермери, що вирощують для реалізації на овочевих ринках та присадибники:

  • цей гібрид відноситься до суперсолодкої кукурудзи ( цукристість близько 12%, до 5 днів не втрачає своїх смакових властивостей);
  • великі, надзвичайно потужні качани(понад 20 см);
  • не вибагливий до технології вирощування(посухостійкий, стійкий до стресових умов).

Тому, враховуючи вищесказане можна впевнено сказати, що Багратіон – це універсальний гібрид, мрія фермера та переробника.

Насіння можна замовити за телефоном: (067) 236-17-16, доставка перевізником. Хто погодиться посіяти по технології “Ідеальний конвеєр від МНАГОР”, знижка 10%.

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине