No menu items!
Пятница, 29 марта, 2024
ГлавнаяЗдоровьеЗбереження пуповинної крові: навіщо це робити?

Збереження пуповинної крові: навіщо це робити?

Сьогодні вагітним жінкам сучасні клініки окрім стандартного медичного забезпечення пропонують ще і новітню послугу – збір і зберігання пуповинної крові. Процедура ця полягає у тому, що відразу після пологів з пуповини виділяють кров, яка належала плоду. А з неї потім отримують стволові клітини, які заморожують і зберігають в спеціальних сховищах. Банк пуповинної кровi для кожного […]

Сьогодні вагітним жінкам сучасні клініки окрім стандартного медичного забезпечення пропонують ще і новітню послугу – збір і зберігання пуповинної крові. Процедура ця полягає у тому, що відразу після пологів з пуповини виділяють кров, яка належала плоду. А з неї потім отримують стволові клітини, які заморожують і зберігають в спеціальних сховищах.

Банк пуповинної кровi для кожного – це регістри, створені на основі донорства. Будь який чоловік, якому для лікування потрібні стволові клітини, які дуже необхідні у разі клітинного лікування та трансплантації, може звернутися сюди.

Але ж проблема виникає в тому, що підібрати необхідну кров буває дуже важко. В цьому випадку необхідна повна відповідність по основним антигенним системам, інакше сторонні клітини можуть визвати у пацієнта реакцію відторгнення. Тому найкращім виходом з ситуації, що склалася, є запас власною крові ще при народженні. Вона буде завжди доступною і у разі потреби підійде для лікування чи операції.

Процедура збереження пуповинної крові у банку сімейної крові Гемафонд тепер стала доступною і для українців, але мало хто з батьків раніше про неї чув. Чим же така цінна ця процедура і сама пуповинна кров?

Пуповинна кров насичена кровотворними стволовими клітинами, які використовують у випадках, коли власне кровотворення порушується – при тяжких імунних захворюваннях, раку крові і інших недугах. На сьогоднішній день проведено багато успішних операцій по трансплантації пуповинної крові які врятували життя багатьом пацієнтам що вважалися невиліковними.

Звичайно пуповинна кров не є єдиним джерелом стволових клітин, але в неї є багато безперечних переваг – це в першу чергу її легке та безпечне отримання, висока функціональна активність та імунологічна сумісність.
Пуповинну кров з успіхом можливо використовувати для лікування усіх членів сім'ї.

Чи зберігати пуповинну кров – питання, яке батьки вирішують самостійно, відповідно до свого матеріального становища та від того, наскільки корисною і потрібною вони вважають цю процедуру.

При ухваленні рішення слід враховувати той факт, що збереження пуповинної крові особливо показано тоді, коли у сім'ї вже зустрічались випадки захворювань кровотворної системи чи є діти, які вже хворіють і по всім показникам їх можна вилікувати пуповинною кров'ю сестри чи брата.

Процедура виділення пуповинної крові є абсолютно безпечною і займає всього кілька хвилин. Вона може проводитись при нормальний родах і при кесаревому розтині.

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине